Heemkundekring De Vonder Asten-Someren

Archeologiehuis

Molenstraat 14, Someren

Openingstijden:

• Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Verder op afspraak met Werkgroep Archeologie.

De gemeente Someren is rijk gezegend met archeologische vondsten binnen haar grondgebied. Uit opgravingen uit verschillende tijden uit het nabije en verre verleden is gebleken dat onze regio her en der dicht bevolkt was en daarvan zijn rijke sporen nagelaten. Dank zij de constructieve opstelling van de gemeente Someren is in het zogenaamde cultuurcluster het pand Molenstraat 14 beschikbaar gesteld voor de permanente tentoonstelling van belangrijke archeologische voorwerpen. Actieve leden van de Werkgroep Archeologie hebben uren de handen uit de mauwen gestoken om het pand inwendig een museale uitstraling te geven. Degelijk timmerwerk, verfijnde afwerking, uitgekiend kleurengebruik, professionele inrichting en handig verworven uitstalkasten vormen het decor voor de opstelling van de archeologische vondsten.

Deze vondsten zijn afkomstig uit de vroegere heemkamer van het gemeentehuis, uit de kleine schatkamer van het Heemhuis, Molenstraat 10, uit de depots van de provincie Noord Brabant en de Universiteit van Amsterdam. Maar ook particulieren hebben hun persoonlijke collectie geschonken, wetend dat het Archeologiehuis dé plaats is om elke toekomstige belangstellende de kans te geven om er blijvend te studeren of te genieten van wat er te zien is.

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren Molenstraat 10 5711 EW  Someren tel. 0493-472423
ADM
werk in uitvoering
XS SM MD LG XL