vonder kop
vonder kop

Projecten » Dorpswandelingen

Louis
Louis van den Bosch
Louis
Piet van Velthoven
Louis
Arnold Schweren
Louis
Ad van Seggelen
Louis
Jan van Eijk
Louis
Peter de Groot
Louis
Peter van der Vorst

Leer Someren beter kennen

Een wandeling o.l.v. een gids door het centrum van Someren-Dorp, die langs het heden en verleden van lokaties en gebouwen voert, brengt de geschiedenis van Someren tot leven en laat u tevens in vogelvlucht meegenieten van het cultureel-historisch erfgoed. Het vertrekpunt van deze wandeling is vanaf het VVV kantoor, nabij het Wilhelminaplein. De dorpswandeling zal een hoog "och ja" en "tis nog zeund" gehalte hebben.

Wist u dat b.v. de spreuk "Vermetel noch bevreesd", in de steen boven de zij-ingang van het gemeentehuis staat voor "Van Zummere en nie baang", een spreuk met een interessante geschiedenis? De gids zal u tijdens de wandeling nog meer interessante wetenswaardigheden vertellen en waar nodig vragen beantwoorden.

Nog wat info over de wandelingen

Vanaf 2010 worden er dorpswandelingen gehouden en t/m april 2016 zijn de gidsen 195x actief geweest en totaal hebben ca. 3200 personen deze wandelingen meegemaakt. De gemiddelde groepsgrootte was 18 personen (maximum is 20 per wandeling). De duur van de wandeling is ca. 2 uur (exclusief eventuele koffiepauze).

Enige opmerkingen van deelnemers.

  • "Het was een bijzondere ervaring om eens met het oude Someren kennis te maken. Mijn collega's hebben, ondanks dat ze niet uit Someren kwamen, genoten van deze wandeling."
  • "Erg interessant om op een leuke manier wat meer over ons eigen dorp te leren Enthousiaste gids, die met de nodige humor de geschiedenisverhalen wist te vertellen."
  • "Als de gids iets vertelde, en er werd in de groep iets opgemerkt/gevraagd, reageerde de gids er direct op. Er werd op een gezellige manier iets verteld."
Responsive image
Responsive image
Responsive image

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren, Molenstraat 10, 5711 EW Someren, tel. 0493-472423
Heemhuis open op dinsdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur