Projecten » Lezingen En Excursies

• Aanvang: 08:30 uur
  • Toegang: alleen leden
  • Kosten: € 45 per persoon, het diner is daarbij inbegrepen
Grote excursie Luik Datum: zaterdag 23 juni 2019 Vertrek: Vanaf restaurant de Platte Vonder, Someren-Eind Luik Een prachtige historische stad aan de Maas, ongeveer 30 km. ten zuiden van Maastricht in de Belgische Ardennen. Het is één van de grootste steden van België en de hoofdstad van de provincie Luik. Luik heeft van oudsher de bijnaam “Vurige Stede”, een bijnaam waar de stad nog steeds trots op is. Luik staat van oudsher immers bekend als een vieze industriestad en hoewel men verwoede pogingen doet om de stad aantrekkelijker te maken voor het publiek blijft Luik deze naam houden. De laatste jaren zijn er echter prachtige projecten in de stad gerealiseerd om Luik een ander uiterlijk te geven. Denk hierbij aan de bouw van het station Luik-Guillemins of aan het combineren van kleinere musea tot prachtige musea met een zeer complete collectie. Daarnaast worden veel van de prachtige oude panden, kerken en kathedralen in de stad terug in ere hersteld. Er zijn zelfs een paar hypermoderne winkelcentra verrezen in de stad. Veel van de lelijke hoogbouw die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is gebouwd wordt langzaamaan vervangen. Het zal echter nog jaren duren voordat deze metamorfose van de stad afgerond zal zijn en Luik van zijn slechte naam is ontdaan. Tot die tijd is Luik een mooie stad die op sommige plaatsen wat donker en vuil is. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want deze drukke studentenstad heeft meer te bieden dan je denkt. Deelname: Alleen voor leden van de Vonder. U dient zich vooraf aan te melden. Daarover ontvangt u te zijner tijd nog een bericht waarbij tevens alle informatie over de nadere invulling en kosten van deze excursie-dag.

Heemhuis, Molenstraat 10 Someren, open op dinsdag van 9 tot 12 uur en donderdag van 19 tot 21 uur.