logo

max of neo


Voormalig bedrijf G2128

Rond 1930 is het deel van de Burgemeester Frenckenstraat naast de Marechaussee kazerne nog bebouwd geweest met de koekjesfabriek van Sjang Hoefnagels, verbonden met het deel dat aan de Emmastraat lag. Hieronder is een kadasterkaart te zien met kadasternummer G2128 van die fabriek met als adres Burgemeester Frenckenstraat 18:

01

Na de Tweede Wereldoorlog is dit deel van die fabriek in handen gekomen van de zaad- en mengvoerhandel van de Petrus Lambertus van den Burgt, afkomstig van de Prins Bernhardstraat 28 (zie Voormalig huis G443). Een ander deel is in gebruik als cartonnagefabriek 'Het Zuiden', met hoofdvestiging in Helmond. Hieronder een foto van de twee bedrijven met destijds het adres Burgemeester Frenckenstraat 18:

02

Linksonder staan in een advertentie uit het Peelbelang van 11-07-1953 staan nog vacatures en rechts de cartonnagefabriek 'Het Zuiden' in Helmond:

03 04

Hieronder nog een foto waarbij de zaad- en mengvoerhandel van de Petrus Lambertus van den Burgt nog aanwezig is, maar de cartonnagefabriek is afgebroken om plaats te maken voor het winkelcentrum Midas.

05

Inmiddels zijn ook de huizen en de zaad- en mengvoerhandel ten prooi gevallen aan de alsmaar uitbreidende Midas.


De meest gebruikte referenties staan in de introductie vermeld

Laatst bijgewerkt op 9 mei 2018, 19:49:01

XS
SM
MD
LG
XL

Heemhuis, Molenstraat 10 Someren -> wegens corona gesloten voor bezoekers
Archeologiehuis, Molenstraat 14 Someren -> wegens corona gesloten voor bezoekers

Printen