Eerstkomende-activiteit

Grote excursie naar Maastricht

• Datum: zaterdag 25 juni 2022
  • Locatie: Restaurant De Platte Vonder (vertrekpunt)
  • Adres: Nieuwendijk 10, Someren-Eind
  • Aanvang: 09:45 uur
  • Toegang: alleen leden
  • Kosten: € 50 per persoon, het diner is daarbij inbegrepen
Wees welkom. Er gelden geen coronamaatregelen meer. U kunt gewoon komen.

Dagprogramma

Na ontvangst met koffie en vlaai kunnen we kiezen uit 2 stadswandelingen onder leiding van gidsen. Het is belangrijk om vooraf aan te geven aan welke stadswandeling u wilt deelnemen.
  • Wandeling A is de stadswandeling door het historische centrum van Maastricht. Goed te belopen en duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Wandeling B is de stadswandeling Hidden Sphinkxkwartier. Dat is iets verder lopen en duurt ook ongeveer 1,5 uur. Omdat dit een iets zwaardere wandeling is wordt gevraagd om te zorgen voor comfortabele wandelschoenen (niet geschikt voor mensen die wat moeilijker ter been zijn).
Na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid een lunch gebruiken in het centrum van Maastricht. Na de lunch bezoeken we het Natuurhistorisch museum. Dit museum is internationaal bekend vanwege een aantal belangrijke fossielen uit de Krijtperiode maar daarnaast zijn er nog veel meer interessante historische zaken te zien. Er zijn geen gidsen voor ons gereserveerd zodat u op eigen gelegenheid en tempo door het museum kunt lopen. Rond 17:00 uur haalt de bus ons weer op voor de terugreis naar Restaurant De Platte Vonder in Someren-Eind voor het afsluitende diner (keuze vlees of vis graag vooraf aangeven).

Tijdschema

• 09:45 uur: vertrek Someren-Eind bij de Platte Vonder
  • 10:45 uur: aankomst in Maastricht bij restaurant Riverside Lounge
  • 12:00 uur: start stadswandelingen o.l.v stadsgidsen
  • 12:30 tot 14:00 uur: lunch in het centrumgebied op eigen gelegenheid
  • 14:30 uur: ontvangst bij Natuurhistorisch museum Maastricht. P.S. zij die een Museumjaarkaart hebben, deze graag meenemen
  • 17:00 uur: vertrek uit Maastricht met de bus
  • 18:00 uur: aankomst Someren-Eind

Aandachtspunten

Aanmelden door leden van De Vonder kan nu al per e-mail op theo.knoops@heemkundekringdevonder.nl of telefonisch op 0621108521. (Spreek zonodig voicemail in.)

• Graag aangeven aan welke stadswandeling u wilt deelnemen
  • Graag aangeven vlees of vis bij het diner in de Platte Vonder
  • Graag uw Museumjaarkaart meenemen dat bespaart de vereniging de entree-kosten van het Natuurhistorisch Museum.
XS
SM
MD
XL