logo

» Vacatures

Vacature Bibliotheek

Veel van de informatie waarover De Vonder beschikt staat in boeken. Om bij te houden wat er allemaal is en waar het staat, is er een online registratiesysteem. De werkgroep Bibliotheek zoekt iemand met enige computervaardigheden om de registratie volledig te maken en correct te houden.

De werkzaamheden zullen in de regel plaatsvinden in het heemhuis gedurende de openingsuren. Eerst in het heemhuis notities maken en daarna van thuis uit online invoeren kan ook.


Oproep Redactie

We zijn blijvend op zoek naar mensen die interesse hebben in cultuur en historie

De huidige redactie bestaat uit zes leden. Naast deze leden is steeds een bestuursafgevaardigde bij onze bijeenkomsten aanwezig. De werkgroep Redactie stelt vier keer per jaar het verenigingsblad De Vonder samen. Dit doet ze door artikelen over cultuur en historie te verzamelen, deze zo nodig te bewerken of ze zelf te schrijven.

We zijn blijvend op zoek naar mensen die interesse hebben in de cultuur en historie in het algemeen en specifiek van de gemeenten Asten en Someren en die het fijn vinden om met enige regelmaat hierover artikelen te schrijven en/of te redigeren. Momenteel maakt de redactie voor het publiceren naar tevredenheid gebruik van een (standaard) systeem van de uitgeverij Editoo. Zie voorbeelden op onze website: www.heemkundekringdevonder.nl/de-vonder-blad.php.

Ondanks de tevredenheid over het huidige blad zijn we steeds op zoek naar vernieuwing en met name verbetering van de lay-out mogelijkheden van ons verenigingsblad. Daarom zou het, ter extra ondersteuning van de huidige redactiewerkgroep, fijn zijn dat één of twee mensen die kennis en ervaring hebben met lay-outprogramma's en tevens affiniteit hebben met het uitgeven van ons cultuur-historisch blad zich bij de redactie aansluiten.

Mocht je interesse hebben laat het ons dan weten via de voorzitter van onze redactie Hennie Hoeben tel. 0493-694134 of via famhoeben@hotmail.com.

Vacature Rondleidingen

De werkgroep Rondleidingen is op zoek naar iemand die eenmaal per jaar de groepen 8 van de basisscholen van Asten en Someren wil uitnodigen om een informatief bezoek te brengen aan onze vereniging in Someren. Verzorgd wordt dan een rondleiding in het heemhuis, de heemkamer en het archeologiehuis. Leden van onze vereniging geven in groepsverband informatie aan onze jongeren. Een traktatie voor de kinderen zal uiteraard niet ontbreken. de uitnodigingen dienen vroeg in het jaar verzonden te worden.

XS
SM
MD
LG
XL

Heemhuis, Molenstraat 10 Someren
Open op dinsdag van 9 tot 12 uur en op donderdag van 19 tot 21 uur.


Archeologiehuis, Molenstraat 14 Someren
Open na afspraak met een van de bestuurleden.