logo

Werkgroep-bibliotheek

foto van de contactpersoon
Pieter van Hoek
Tegen spam: 2+3 = ← antwoord in letters

Bibliotheek

  • Pieter van Hoek
    contactpersoon
  • Jos Ceelen
  • Jan Looijmans
  • Hen van Seccelen
  • Mart Welten

Bibliotheek en archief, wat gebeurt hier allemaal?

Het heemhuis herbergt boeken en documenten die de geschiedenis van Asten, Someren en de bewoners betreffen. Zo veel materiaal dat er een soort van chronisch ruimtegebrek heerst. Enkele jaren geleden is er een nauwe samenwerking met onze buren, de bibliotheek ontstaan waarbij tegen de duizend van onze boeken daar in de bieb staan, daar gelezen kunnen worden en ook geleend. Onze boeken zijn nu beter toegankelijk dan ooit.

Er is nu wat meer ruimte in het heemhuis en er staan nog steeds veel boeken. Voortdurend komen er boeken bij en voortdurend wordt de administratie bijgehouden. Onze hele boekencollectie staat hier onder archief op de website vermeld.

We hebben ook boeken te koop. De verkoop vindt plaats via de webshop op de website. Toen boekhandel van de Moosdijk in Someren ermee stopte zijn er sommige van hun boeken naar onze webshop overgegaan.

En dan is er nog onze grote trots: de enorme collectie bidprentjes. Twee van onze mensen zijn voortdurend bezig met verzamelen, sorteren, scannen, opbergen, overtypen en uploaden naar de website. De teller staat nu, augustus 2022, op bijna 85 000. 

XS
SM
MD
LG
XL
Heemhuis, Molenstraat 10, 5711 EW, Someren
Open voor bezoekers op dinsdag van 9 tot 12 uur en op donderdag van 19 tot 21 uur
(0493) 472 423 hkkdevonder@xs4all.nl
Het archeologiehuis is na afspraak open voor bezoekers
Bel hiervoor Jacques van Ooijen op 06-36 14 12 02 of mail gewoonjacques@gmail.com